Onze partner Thermo King pakt weer eens innoverend uit en wij zijn blij dat wij hierin een belangrijke logistieke rol mogen spelen. ThemoKing heeft een reefer ontwikkeld die een constante en ultra lage temperatuur van -70°C kan garanderen: de Thermo King SuperFreezer .

Thermo King SuperFreezer: Innovatieve Oplossingen voor Cruciale Logistiek


De nieuwe SuperFreezer is ontwikkeld om het mogelijk te maken Covid-19 vaccins te transporteren die de gehele tijd gekoeld dienen te zijn op zéér koude temperaturen. Voor enkele van deze corona vaccins zullen deze gespecialiseerde SuperFreezer reefers een onmisbare rol spelen.

De SuperFreezer zelf is niet nieuw. Deze machines zijn in eerste instantie ontwikkeld om het vervoer van verse vis mogelijk te maken, zoals Japanse tonijn. Voor bepaalde verse voeding moet een temperatuur tot -60°C aangehouden worden om de versheid van deze producten te blijven garanderen tot minimaal bij aankomst van de eindbestemming. ThermoKing is de enige fabrikant op de markt die dit type machines produceert voor de toepassing van maritieme reefers.

Wereldwijd werd 90% van de SuperFreezers enkel en alleen gebruikt voor het transport van verse vis. Straffer nog. Het wordt zelfs gebruikt om de verse vis letterlijk in te vriezen gedurende het transport. De vis wordt dus niet per definitie reeds ingevroren in de reefer geladen.

Met de komst van het vandaag de dag overheersende virus en de daarbij horende vaccins, moest er ook nagedacht worden over de logistieke kant van het hele vaccinatie verhaal. Hoe worden deze vaccins getransporteerd die ijskoud bewaard moeten worden? Droogijs is de enige oplossing wordt wel eens gezegd. Maar wij willen hierbij dus het tegendeel bewijzen. Het Pfizer-BioNTech vaccin moet bewaard worden tussen - 60 en -80 graden Celsius. Eens het vaccin op slechts - 25 graden komt, is het nog slecht maximaal 2 weken houdbaar.

Een vaccin opnieuw invriezen tot -60 graden nadat het verwarmd is geweest door welke omstandigheden ook, is geen optie en tast de effectiviteit aan.

Om de doeltreffendheid te garanderen, moeten deze vaccins aan een constante temperatuur van -70°C behouden en vervoerd worden. Om dit te bewerkstelligen heeft Thermo King een serieuze update gedaan aan hun gekende SuperFreezer. Thermo King garandeert nu dus ook de mogelijkheid om te vriezen tot -70°C in een 20ft of kleinere reefer. Een primeur!

Ondertussen zijn er vele nagelnieuwe SuperFreezers gearriveerd op onze terreinen van ContainerID in Antwerpen. Zowel losse units als volledige reefers zijn beschikbaar. Deze strategische stock is aangelegd om snel en efficiënt te kunnen leveren in heel Europa.

Member of

Volg ons op

© 2023 - ICTContainerID- A division of I.C.T.C nv