top of page
  • Foto van schrijveranthony arts

De 9 voordelen van een koelcontainer als opslag


Witte koelcontainer / reefer container voor opslag met heftruck op depot containerID in haven van Antwerpen

Wat is een reefer container?


Een reefer container, afgekort reefer, wordt in de volksmond ook wel een koelcontainer genoemd. Echter is het verwarrend te spreken van een koelcontainer daar een reefer container gemaakt is voor het behouden van een constante temperatuur. Er wordt vaak vergeten dat deze containers een constante temperatuur voorzien van -40°C tot +40°C. Een reefer koelt dus niet alleen maar kan ook verwarmen indien nodig. Ideaal voor vervoer of opslag van allerlei verse voeding en medische goederen.


Thermo King Magnum plus, reefer container van ContainerID antwerpen. Reefer een perfecte Koelcel voor tijdelijke opslag

De reefer container is een geïsoleerde container uitgerust met een (koel)unit die zorgt voor het verplaatsen van koude of warme lucht. De belangrijkste merken van units die geplaatst worden in reefers zijn ThermoKing , Carrier, Daikin en starcool. Bij ContainerID verkopen wij voornamelijk nieuwe ThermoKing units. In de tweedehands markt verkopen wij alle merken.


De reefer container is van essentieel belang voor de wereldwijde handel. Toch worden koelcontainers bijvoorbeeld ook veelvuldig gebruikt voor tijdelijke opslag van voedingswaren op evenementen,festivals of supermarkten.


Waarom? Een reefer is buitengewoon bestendig tegen barre weersomstandigheden en andere externe omstandigheden zoals het regelmatig verplaatsen door heftrucks en kranen. Reefers zijn volledig water- en winddicht. De gehele reefer box is ook roestbestendig. Daardoor is de keuze van een reefer container een duurzame oplossing. Een reefer kan namelijk jaren meedraaien zonder specifiek onderhoud. De laatste jaren is het gebruik van (reefer) containers fors toegenomen dus ook de productie stijgt jaar op jaar. Deze trend wordt "Containerisatie" genoemd.


Witte koelcontainers / reefer containers stack voor opslag op depot containerID in haven van Antwerpen

9 voordelen van het gebruik van een reefer container als koelcel

  1. Een reefer container is kostenbesparend. De investering in een vaste koelcel is in vergelijking véél duurder dan de huur of aankoop van een reefer.

  2. Reefers zijn ontworpen om snel en efficiënt getransporteerd en/of verplaatst te worden. Probeer een vaste koelcel maar eens snel te transporteren, mét inhoud...

  3. Gemakkelijke opslagplaats, dit zonder kostbare plaats te moeten opofferen. Reefers kunnen namelijk zonder probleem (permanent) buiten worden geplaatst en torenhoog op elkaar worden gestapeld.

  4. Reefers zijn een modulaire oplossing. Wanneer er nood is aan meer opslagruimte kan er zonder probleem een reefer bijgezet worden maar ook verwijderd worden wanneer U deze niet meer nodig hebt.

  5. Een reefer is makkelijker in opzet in vergelijking met een koelcel. De reefer kan meteen geleverd worden. Eens geleverd, hoeft u enkel nog de stekker in te steken, de temperatuur in te stellen en U bent vertrokken. De reefer is nu klaar voor gebruik.

  6. Hebt u nood aan seizoensgebonden opslag in piekperiodes? Reefers kunnen makkelijk bijgehuurd worden tijdens bijvoorbeeld het oogst seizoen. Het kan ook dienen als extra opslag voor supermarkten, restaurants, bloemisten of cateringbedrijven tijdens bepaalde feestdagen.

  7. Indien U een reefervloot hebt van minstens 2 stuks, kan u er voor kiezen goederen te bewaren op verschillende temperaturen. Verschillende temperaturen kunnen ingesteld worden per reefer. Dit zorgt voor extra temperatuur flexibiliteit voor de goederen die opgeslagen dienen te worden.

  8. Het omhulsel of de box is ook ideaal in te zetten als marketing tool. Op het grote effen vlak kunnen er stickers, spandoeken, ... geplaatst worden zodat er extra reclame gemaakt wordt voor uw bedrijf of evenement.

  9. De reefer is ook te modificeren naar uw wensen. Bij ContainerID hebben we een team specialisten klaarstaan om projecten volledig op uw maat te maken. Extra verlichting, rekken, hangbuizen, aangepasten deuren,... Veelal alles is mogelijk om uw reefer op maat te laten maken voor uw 'cool' project.


lasser die reefer container aan het modificeren is voor maatwerkproject van ContainerID in Antwerpen, experts in container modificatie

Onze reefers in actie


ContainerID opslag reefer container met goederen van the culinaire shop in depot Thirst Wilrijk

Bij The Culinaire Shop staat een reefer van ContainerID voor extra opslag. Door de enorme groei in vraag naar gastronomische afhaal gerechten (de reden moeten we jullie niet vertellen), had The Culinaire Shop een snelle en flexibele oplossing nodig voor het vers houden van hun heerlijke maaltijden.

ContainerID heeft snel op de vraag naar meer opslag kunnen inspelen, door het ter plaatsen leveren van een extra 20 voet reefer container. Deze was al dezelfde dag in gebruik.

Met een oppervlak van 12,5m² ofwel 10 europaletten is er voldoende plaats om alle klanten van verse culinaire maaltijden te voorzien.


ContainerID opslag koelcontainer inladen van verse take-away maaltijden van The Culinaire Shop in depot Thrist Wilrijk

The Culinaire Shop heeft er voor gekozen om de reefer te huren met optie tot aankoop. Zo kunnen ze perfect inspelen op de onzekere en onvoorspelbare situatie van vandaag.Bekijk de mogelijke oplossing voor (koel)opslag op ContainerID.be

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page