top of page
  • Foto van schrijveranthony arts

Gensets - een noodzaak bij uw container koeltransporten

Bijgewerkt op: 12 jan. 2022

Wanneer we bij transporteurs op bezoek gaan, stellen ze zich vaak de vraag waarom ze een genset nodig hebben om hun werk correct uit te voeren. Hier gaan wij op antwoorden in volgende blogpost.Center-mount Thermoking genset COntainerID depot

Waarom een genset?


Een genset, kort voor generator set, voorziet stroom voor reefers, kort voor koelcontainers. Reefers zijn zeecontainers met een koelunit. Deze koeleenheid moet aan stroom hangen om te kunnen draaien. Dankzij de genset kan dit ten allen tijde voorzien worden.


Reefers worden gebruikt bij (inter)nationaal transport of voor opslag en bevatten vaak goederen die op een specifieke temperatuur moeten blijven. Denk hierbij aan verse voedingswaren, medicatie, … Gensets zijn nodig voor vervoer met een continue temperatuur controle (zowel koeling, vries als verwarming).


Aan boord van een schip worden reefers aangesloten op de stroomvoorziening van het schip, maar wanneer de container aan wal komt, is er geen vaste stroomvoorziening meer. Hoe kan er dan gegarandeerd worden dat de koude keten (Cold Chain) niet doorbroken wordt? U hoort ons al komen… Met behulp van de genset natuurlijk! Op deze manier wordt de koelunit permanent voorzien van stroom zodat de container naar zijn bestemming gebracht kan worden zonder onderbreking in de temperaturen.


Hoe werkt een genset?


Een genset wordt gedreven door een motor op brandstof. Meestal op diesel, maar het kan ook op benzine of gas. Tijdens het transport op chassis wordt de brandstof motor van de genset gebruikt voor de opwekking van stroom. De motor van een vrachtwagen is niet sterk genoeg om ook stroom te voorzien voor de koelunit, en daarom moet een extern apparaat ingeschakeld worden. Onze gensets zijn de oplossing.Soorten gensets

U hebt generatoren die u plaatst op het chassis van de vrachtwagen (Underslung gensets) en gensets die u bevestigt op de corner casts van de container zelf (clip-on gensets).

In de underslung gensets heeft ThermoKing in Europa twee modellen op de markt gebracht. De SGSM3000e is de side mount. Deze wordt aan de zijkant van de trailer gemonteerd. De SGCM is de center mount en deze wordt temidden de trailer aan de onderkant gemonteerd. De container wordt vervolgens op het chassis gezet en zo gekoppeld aan de generator.


Het voordeel van deze SGSM (side mount) en SGCM (center mount) 3000e is dat deze in principe op het chassis gemonteerd blijft en niet afgebouwd moet worden bij het wisselen van de reefers. Het zorgt er ook wel voor dat u iets minder flexibel bent in de transporten.


Indien U een reefer transporteert is het dus aan te raden steeds het chassis te gebruiken waar een genset op is gemonteerd, om zo de cold chain niet te onderbreken.


Thermoking Clipon genset op een containerID koelcontainer

Het voordeel van een SGCO (clip-on) 3000e is dat deze zeer flexibel te installeren is en je niet afhankelijk bent van het chassis. Je kan deze door de makkelijke pin-connectie bevestiging aan de hoeken van de reefer en afklikken van de koelcontainers wanneer de genset niet langer nodig is om de reefer te laten koelen.Kopen of huren?


Ok. Ondertussen bent u overtuigd van het nut van een genset want u wil dat de goederen heel de tijd correct gekoeld blijven in uw koelcontainer. Maar gaat u deze genset nu kopen of huren?


Zelf zijn wij dealer van ThermoKing gensets. Bij aankoop van een genset verkrijgt u minimaal 2 jaar garantie op het toestel en dit kan ook – mits bijbetaling – uitgebreid worden naar 5 jaar garantie.


Wij houden te allen tijde een grote voorraad gensets per model, waardoor wij snelle levering van de generatoren kunnen garanderen. Vraag ons gerust de prijs op van uw voorkeurmodel: SGSM, SGCM of SGCO 3000e.

ContainerID depot, gensets clip-on side-mount center-mount reefer units

Toch liever huren? Dat kan ook! Wij verhuren in de basis enkel Clip On modellen en hebben een grote vloot aan tweedehands generatoren die wij inschakelen voor, middellange en lange termijn verhuur.

Is toch alles uit verhuurd of wenst u een ander model te huren dan de SGCO? Dan schakelt ContainerID voor lange termijn huur ook met plezier nagelnieuwe units in om onze klanten toch verder te kunnen helpen. Laat ons weten voor welk project u een genset nodig hebt en voor hoe lang. Wij bezorgen u met plezier een offerte.
ContainerID logo Antwerpen405 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page